BN DeStem reageert op giftig statement van NAC: 'Niet altijd gebruik van gemaakt'

BN DeStem reageert op giftig statement van NAC: 'Niet altijd gebruik van gemaakt'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 22:36za 19-06-2021 om 22:36

BN DeStem heeft gereageerd op de aantijgingen van NAC Breda, waar trainer Maurice Steijn zaterdag is vertrokken. Na het vertrek van technisch directeur en NAC-icoon Ton Lokhoff is het al dagenlang onrustig rondom de club: NAC maakte zaterdag bekend dat Steijn opstapte na bedreigingen aan het adres van zijn familie én richtte zijn pijlen op BN DeStem.

De regionale krant heeft volgens NAC een kwalijke rol gespeeld, liet de club weten in een statement. De directie, Raad van Commissarissen en grootaandeelhouders spraken hierin van 'maanden van insinuaties, geruchten, laster en lekken' door BN DeStem. 'Er is een negatieve sfeer gecreëerd door BN DeStem en personen met een eigen agenda in Breda die vilein en giftig is. Bewuste leugens voeren daarbij de boventoon en deze krant publiceert deze vuilspuiterij kritiekloos.'

André Trompers, hoofdredacteur van BN DeStem, heeft gereageerd op dit statement. Hij verwerpt de beschuldigingen en stelt dat de redactie 'niet over één nacht ijs gaat' met zijn berichtgeving over NAC. "Onze journalisten hebben in alle jaren een groot netwerk opgebouwd. Wij spreken dagelijks veel mensen binnen of dichtbij de club en zijn om die reden zeer goed op de hoogte van alle ontwikkelingen."

NAC heeft bovendien volop kansen op wederhoor gekregen, voegt Trompers hieraan toe. "De club heeft ook de laatste weken alle ruimte gehad om te reageren op vragen en producties van BN DeStem, maar daar niet altijd gebruik van gemaakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws