Blind wil dat speculaties stoppen: Ze beseffen niet hoeveel pijn dat doet

Blind wil dat speculaties stoppen: "Ze beseffen niet hoeveel pijn dat doet"

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 12:50zo 20-06-2021 om 12:50

Laatste update: zondag 20 juni 2021 om 13:26zo 20-06-2021 om 13:26

Daley Blind wil dat het gespeculeer over de toekomst van Christian Eriksen stopt. Zijn oud-ploeggenoot en vriend ging vorige week tijdens de eerste EK-wedstrijd van Denemarken naar de grond en krijgt een defibrillator. De situatie raakte Blind in het hart, hij had zelf ook hartproblemen.

Blind ging even terug in de tijd toen hij Eriksen op de grond zag liggen tegen Finland. "De beelden dat Christian op het gras lag hebben veel impact op me gehad", zegt Blind tegen The Mirror. "Het was zo herkenbaar voor me. Het was ineens zo echt, vandaar dat het zo emotioneel was voor mij. Ik moest een grote mentale horde nemen zodat ik de volgende dag kon spelen in onze eerste EK-wedstrijd."

Blind overkwam het, speelde tegen Oekraïne en liet ook nog eens een puike indruk achter. Van zichtbare twijfel was geen moment sprake. Blind werd emotioneel nadat hij in de tweede helft werd gewisseld door bondscoach Frank de Boer. "Alle emoties kwamen eruit. Ik ben trots op mezelf dat ik zo lang heb kunnen spelen. Het is me gelukt, maar het was wel moeilijk."

10 december 2019, de dag dat Blind tegen Valencia naar de grond zakte. Daarna volgde een periode van onzekerheid, waardoor het gespeculeer over zijn toekomst toenam. Blind was daar zelf niet blij mee. "De hele wereld zei dat ik klaar was als speler, dat ik nooit meer zou kunnen spelen. En kijk eens waar ik nu sta. Daarom zeg ik tegen iedereen: laat Christian met rust!"

Blind knokte zich na zijn hartproblemen terug, het is nu alsof hij nooit is weggeweest. Toen de artsen groen licht gaven, ging hij er weer honderd procent voor. "Er was geen reden waarom ik niet meer op topniveau zou kunnen spelen. Het belangrijkste is dat je vrij bent in je hoofd. Ik had geen angst, maar was juist blij dat ik onderdeel kon zijn van het team. Als de artsen zeggen dat het oké is, voel je de spanning en opwinding van het spel weer, niet de angst."

Blind zegt altijd naar zichzelf en de artsen te hebben geluisterd. Het gespeculeer door derden is hij meer dan zat. "Wat me het meeste stoort is dat mensen zeggen dat je carrière voorbij is en je nooit meer zult spelen. Ze beseffen niet hoeveel pijn dat doet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws