'De chemie in de ploeg is iets waar we niet veel aan hebben kunnen werken'

'De chemie in de ploeg is iets waar we niet veel aan hebben kunnen werken'

20-06-2021 15:52
10

Gareth Southgate heeft tekst en uitleg gegeven over zijn keuze om Jadon Sancho niet te laten spelen bij Engeland. De 21-jarige aanvaller kwam nog geen minuut in actie op het eindtoernooi, wat tot verbazing zorgde in Engeland.

In gesprek met Sky Sports wordt Southgate gevraagd naar de bijrol van Sancho. "We hebben een aantal jonge spelers in de selectie die voor het eerst een eindtoernooi meemaken", vertelt de Engelse bondscoach, waarmee hij ook doelt op de aanvaller van Borussia Dortmund. "Als technische staf zijn we realistisch in onze verwachtingen van die spelers. Jadon heeft de afgelopen dagen goed getraind."

Wedden

Meer odds

Later op de persconferentie komt ook de teamgeest in de Engelse ploeg ter sprake. "De chemie in de ploeg is iets waar we niet veel aan hebben kunnen werken", vertelt Southgate. "Veel van de spelers die er nu bij zijn, waren namelijk niet aanwezig bij de vriendschappelijke wedstrijden die we hebben gespeeld."

Engeland bezet momenteel de tweede plek in Groep D op het EK. De ploeg van Southgate won haar eerste groepswedstrijd van Kroatië (1-0), maar speelde enkele dagen later doelpuntloos gelijk tegen Schotland. Dinsdag wacht een duel met Tsjechië, dat eerste staat in de poule.