De Boer bevestigt camera's op Oranje-training: Wij nemen het heel serieus

De Boer bevestigt camera's op Oranje-training: "Wij nemen het heel serieus"

20-06-2021 20:41
35

Het Nederlands elftal is klaar voor een eventuele strafschoppenserie na de groepsfase. Dat stelt bondscoach Frank de Boer, die in de aanloop naar het EK niets aan het toeval heeft overgelaten.

De Boer onthulde zondagmiddag op de persconferentie voor de derde groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië dat Oranje al tijdens het trainingskamp in Portugal begonnen is met oefenen. "Wij nemen het heel serieus", verklaarde De Boer. "Wij zijn daar al in Portugal mee begonnen. Met camera's erbij. Iedereen neemt daarbij een penalty, omdat je weet dat het er mogelijk aan zit te komen..."

"Je krijgt op zo'n training nooit het gevoel als in een echte wedstrijd, maar je kunt wel heel veel rituelen erin brengen", vervolgde de bondscoach. "Dan heb je een houvast, al is het natuurlijk geen garantie. De verleiding om iets anders te doen, is dan alleen wel kleiner." Dat er op het EK veel penalty's worden gemist - slechts vier van de negen raak - is ook De Boer opgevallen. "Wij hebben er de vinger nog niet achter kunnen krijgen."