Emanuelson over Veronica Inside-boycot: 'Niet statement maken en dan niks doen'

Emanuelson over Veronica Inside-boycot: 'Niet statement maken en dan niks doen'

Urby Emanuelson hoopt dat er een oplossing komt voor de Veronica Inside-boycot van het Nederlands elftal. De internationals namen in de zomer van 2020 stelling naar aanleiding van uitspraken van Johan Derksen en staan nog steeds geen medewerkers van het programma te woord.

Memphis Depay, wiens roots in Ghana liggen, is één van de meest uitgesproken tegenstanders, bleek ook uit zijn documentaire die zondagavond door de NPO is uitgezonden. "De manier waarop hij het op die manier uitlegt is wel duidelijk", aldus Emanuelson in gesprek met De Telegraaf.

De 35-jarige middenvelder van FC Utrecht hoopt echter dat beide partijen de dialoog aan kunnen gaan. "Niet je statement maken en daarna niks meer doen. Op dit moment is het alleen maar blijven boycotten, blijven boycotten", vertelt hij. "Nu is het meer hun woord tegen dat van de spelers en daar blijft het ook eigenlijk bij."

Deze patstelling is voor niemand bevorderlijk, vindt Emanuelson. "Zo'n programma heeft er last van en ook de spelersgroep heeft er last van", laat hij weten. "Het is terecht hoe de spelersgroep het heeft behandeld en daarmee om is gegaan. Maar we zijn nu een jaar verder en er wordt nog steeds over dezelfde dingen gesproken en er komt geen oplossing. En dat wil je ook niet, als land. En het kan ook heel veel invloed hebben op de prestaties van het Nederlands elftal zelf."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s