Update: FC Barcelona maakt bekend dat Dembélé onder het mes moet

Update: FC Barcelona maakt bekend dat Dembélé onder het mes moet

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 12:49di 22-06-2021 om 12:49

Laatste update: dinsdag 22 juni 2021 om 18:40di 22-06-2021 om 18:40

De fysieke problemen van Ousmane Dembélé zijn niet alleen slecht nieuws voor Frankrijk. Volgens Spaanse en Franse media staat de 24-jarige aanvaller zeker drie maanden buitenspel - en dat is een forse streep door de rekening voor Ronald Koeman en FC Barcelona.

Dembélé viel in tegen Hongarije (1-1) en raakte iets meer dan dertig minuten later geblesseerd aan zijn knie. Het EK zit erop voor de Fransman, die ook de voorbereiding én de eerste weken van het seizoen moet missen bij zijn club Barcelona. Dat schrijven onder meer Marca, Mundo Deportivo, Diario Sport en L'Équipe.

'Alarma Dembélé', kopt Sport met koeienletters op de voorpagina. Het heeft alles te maken met een veel ernstigere dijbeenblessure die bij nader onderzoek aan het licht is gekomen. Sinds Dembéle in 2017 voor meer dan 100 miljoen euro van Borussia Dortmund naar Barcelona ging, was hij vaker geblesseerd dan wedstrijdfit.

Dat Dembélé voorlopig weer uit de roulatie is, is niet per se slecht nieuws voor Memphis Depay. Uitgerekend een uur na het gelijkspel van Frankrijk tegen Hongarije maakte Barcelona de komst van de transfervrij Oranje-international bekend. Memphis is gehaald voor de spitspositie en de linkerkant van de aanval.

Update: FC Barcelona heeft bevestigd dat Ousmane Dembélé opnieuw een flinke tijd zal moeten toekijken. De Franse vleugelaanvaller ontsnapt niet aan een operatie aan zijn knie. Hoe lang hij precies is uitgeschakeld, melden de Catalanen niet, maar Spaanse en Franse media hielden rekening met een absentie van drie maanden.

Barça lijkt ook een belangrijk besluit over de toekomst van Dembélé te moeten nemen. Hij ligt nog tot medio 2022 vast in Camp Nou. De Catalanen moeten daardoor deze zomer verkopen of verlengen, maar de rappe buitenspeler strijkt een vorstelijk salaris op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws