Berghuis-transfer Ajax 'ligt gevoelig' bij Feyenoord-aanhang: 'Zou het niet doen'

Berghuis-transfer Ajax 'ligt gevoelig' bij Feyenoord-aanhang: 'Zou het niet doen'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 21:04di 22-06-2021 om 21:04

Rotterdammer Hugo Borst denkt dat een overstap van Steven Berghuis naar Ajax gevoelig ligt bij de Feyenoord-aanhang. Hij adviseert de aanvaller om niet naar Amsterdam te gaan, maar te kiezen voor het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel, dat ook geïnteresseerd is.

Het pikante Berghuis-gerucht kwam dinsdagavond ter sprake bij het NOS-programma Studio Europa. "Spelen bij Ajax zal voor hem makkelijker en prettiger dan bij Feyenoord, waar hij zelf meer moet doen. Ajax heeft een beter team, dus voor een goede voetballer is dat natuurlijk lekker", zegt Marco van Basten.

Mandy van den Berg, speelster van PSV, denkt dat Berghuis een zwaardere concurrentiestrijd moet voeren bij Ajax. "Hij zal het zeker aankunnen, maar de concurrentiestrijd is zwaar, zwaarder dan bij Feyenoord op dit moment. Maar daarom maak je ook een stap. Je wil samenspelen met de beste spelers, dan moet je voor jezelf ook keuzes maken. De kans is er dat je minder gaat spelen, maar het is natuurlijk aan de speler om ervoor te zorgen dat dat niet gaat gebeuren."

Volgens Borst zal een transfer naar Ajax niet goed aankomen bij de Feyenoord-supporters. "Dat ligt heel gevoelig. Het gaat hem ongetwijfeld bedreigingen opleveren, afschuwelijk. De supporters vinden dat stadsverraad. Als ik Berghuis was zou ik het niet doen. Je hebt een gevoel bij Feyenoord, of hij moet een pure broodvoetballer zijn. Hij heeft een goede tijd gehad bij Feyenoord en was daar de absolute king. Hij kon zich daar veel permitteren. Ik zou lekker gaan ballen in de Bundesliga."

"Het is een mooiere competitie", reageert Van Basten weer. "Wat Hugo zegt, je maakt je niet echt populair als je van Feyenoord naar Ajax gaat. Er zitten twee kanten aan. Feyenoord-fans zullen hem zien als overloper. Terwijl Ajax-fans zullen denken: hij komt van Feyenoord..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws