'Berghuis kon het moeilijk hebben als spelers zijn niveau niet halen'

'Berghuis kon het moeilijk hebben als spelers zijn niveau niet halen'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 23:42di 22-06-2021 om 23:42

Hedwiges Maduro sluit niet uit dat Ajax zich al bij Steven Berghuis of zijn management gemeld heeft. Dinsdag werd duidelijk dat Feyenoord een belletje heeft gekregen van directeur spelersbeleid Marc Overmars. Het onderwerp: Ajax wil Berghuis.

Maduro, die onder meer voor Ajax, Valencia en Sevilla speelde, werd bij Voetbalpraat op ESPN gevraagd naar het Berghuis-verhaal. "Vaak polsen ze of je interesse hebt. Pas daarna melden ze zich bij een club. Als je 'nee' zegt, doen ze dat ook niet. Ik denk dat Ajax al bij Berghuis geïnformeerd heeft. Het hoeft niet direct te zijn, maar het kan ook via zijn management."

"Het sentiment, hè. Wil je dat wel? Er gaat sowieso weer gedoe komen, dat voel je aankomen", doelt Maduro op de ultragevoeligheid van de zaak. Hij wijst op de rivaliteit tussen de supporters. "Al die bedreigingen, het lijkt wel normaal te worden. Terwijl het dat niet is."

Dick Advocaat werkte bij Feyenoord twee jaar met Berghuis samen. "Hij kon het moeilijk hebben als andere spelers zijn niveau niet halen", zegt hij bij De Oranjezomer op Veronica Inside. "Ik heb ook altijd gezegd dat spelers met die kwaliteiten soms ook problemen met zich meebrengen. Het is de ene keer 'zo' en de andere keer 'zo' bij hem, maar qua voetbal vind ik hem geweldig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws