Danjuma niet op EK met Oranje: 'Vanuit Nederlands oogpunt ondergewaardeerd'

Danjuma niet op EK met Oranje: 'Vanuit Nederlands oogpunt ondergewaardeerd'

24-06-2021 12:40 Laatste update: 25-06-2021 10:27
43

Volgens Arnaut Danjuma is er in Nederland te weinig respect voor het Championship, het tweede niveau van Engeland. De aanvaller van Bournemouth ziet het als een mogelijke reden waarom hij door bondscoach Frank de Boer niet is opgenomen in de EK-selectie.

Dat vertelt hij in de talkshow VI EK LIVE. "Vanuit Nederland wordt het Championship niet zo gewaardeerd. Ik denk zelf dat het Championship na de vijf grote Europese competities de sterkste ter wereld is. Het Championship is geen slechtere competitie dan de Eredivisie, maar daar kan je spelers makkelijker bekijken." 

Wel is er contact geweest met Zeist, voor aanvang van het EK. Danjuma benoemt de factor 'pech' ook als reden van zijn afwezigheid. "In de periode van maart toen er interlands waren, is er contact gelegd hoe ik me voelde en of ik fit was. Ik gaf aan dat ik met een hamstringblessure kampte, dus ik ben toen ook niet opgeroepen."

Danjuma eindigde het afgelopen seizoen op de zesde plaats met Bournemouth, waarna hij in de play-offs promotie naar de Premier League misliep. De Nederlander met Nigeriaanse wortels speelde 33 Championship-duels, waarin hij goed was voor vijftien treffers en zeven assists.