Twente presenteert Costa Ricaan: 'Ruiz heeft grote status, nu is het mijn beurt'

Twente presenteert Costa Ricaan: 'Ruiz heeft grote status, nu is het mijn beurt'

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 15:54vr 25-06-2021 om 15:54

Laatste update: vrijdag 25 juni 2021 om 22:18vr 25-06-2021 om 22:18

FC Twente heeft Manfred Ugalde binnen. De negentienjarige spits uit Costa Rica speelde vorig seizoen voor het Belgische Lommel en komt op huurbasis naar Enschede, zo maken de Tukkers bekend.

Ugalde werd vorig seizoen door de Manchester City Football Group bij het Belgische filiaal in Lommel gestald, maar steekt na één seizoen al de grens over. "Een droom die uitkomt", zegt Ugalde over zijn overstap naar FC Twente. "Vanaf het eerste moment dat ze mij vertelden over de interesse van FC Twente was ik enthousiast en had ik geen twijfel. FC Twente is een club met een prachtige historie en geweldige supporters. Bryan Ruiz heeft een grote status door zijn prestaties en nu is het mijn beurt om Costa Rica in Twente te vertegenwoordigen."

Ugalde was in het verleden ook in beeld bij Benfica en Club Brugge, maar hij koos voor City Football Group, dat hem direct stalde bij Lommel. Voor die club scoorde hij elf keer en gaf hij drie assists in 22 duels op het tweede niveau van België. "Het was mijn eerste jaar in Europa, het was een mooi en een leerzaam seizoen. Ik hoop bij FC Twente te groeien als voetballer en persoon. Ik heb de ambitie om met het team mooie doelen te bereiken."

Jan Streuer is blij met de komst van de Costa Ricaan. "Manfred Ugalde is een jonge talentvolle aanvaller die in België een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt", zegt de technisch directeur. "Ook voor het afgelopen seizoen stond hij al bij ons op de lijst. Nu heeft hij zich al een jaar kunnen aanpassen in België. We verwachten dat hij bij FC Twente nieuwe stappen kan maken. We hopen dat hij snel aan kan sluiten bij de selectie."

De Tukkers versterkten zich eerder op de dag ook met Giovanni Troupée. Ook Lars Unnerstall en Virgil Misidjan streken al neer in Enschede, terwijl Kik Pierie en Luka Ilic nog een jaar worden gehuurd. Volgens TC/Tubantia denkt Twente ook aan Jürgen Locadia en Robin Pröpper.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws