Update: BILD meldt done deal: PSV gaat Baumgartl een jaar verhuren

Update: BILD meldt done deal: PSV gaat Baumgartl een jaar verhuren

Gepubliceerd: dinsdag 29 juni 2021 om 18:26di 29-06-2021 om 18:26

Timo Baumgartl keert na twee jaar PSV terug naar de Bundesliga, melden BILD en het Eindhovens Dagblad vrijdagavond. Union Berlin gaat de verdediger huren van PSV.

Baumgartl werd in 2019 overgenomen van VfB Stuttgart, maar raakte al snel zijn basisplek kwijt. PSV heeft hem na de eerste training van het seizoen 2021/2022 te kennen gegeven dat hij uit mag zien naar een nieuwe werkgever. Eisern Union, dat zich onlangs al versterkte met Rick van Drongelen, neemt hem op huurbasis over. Volgens BILD heeft de verrassende nummer zeven van het vorige Bundesliga-seizoen ook een koopoptie bedongen.

De gesprekken tussen beide clubs bevinden zich in de afrondende fase, meldt het ED. Het zit er dus dik in dat de thuiswedstrijd tegen Vitesse van 21 februari de laatste van Baumgartl in Eindhovense dienst was. De gewezen jeugdinternational kwam in twee jaar tijd tot 36 officiële optredens namens PSV, waar hij nog tot 2024 vastligt. Hoeveel de Eindhovenaren terugzien van hun aankoopbedrag van tien miljoen euro, zal nog moeten blijken.

Update: Het is rond, meldt BILD: PSV gaat Baumgartl verhuren aan Union Berlin. De verdediger is dinsdagmorgen medisch gekeurd in Duitsland en wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van de Eindhovense club. Baumgartl is aanwinst nummer tien al.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws