Van Bommel over zijn 'stempel': 'Logisch, die krijg je in de voetballerij al snel'

Van Bommel over zijn 'stempel': 'Logisch, die krijg je in de voetballerij al snel'

26-06-2021 09:54
32

Mark van Bommel hoopt bij VfL Wolfsburg zijn eigen voetbalmentaliteit over te kunnen brengen op de spelersgroep. De 44-jarige oefenmeester wil dan wel een aantal aspecten achterwege laten.

In een interview met het clubkanaal van de Duitse club wordt Van Bommel gevraagd naar zijn voetbalvisie. "Ja, dan hoor je velen al zeggen: daar heb je hem weer met zijn mentaliteit, maar dat hoort er nu eenmaal bij", begint de oud-trainer van PSV. "Maar er is meer dan dat. We willen met Wolfsburg goed voetbal spelen. Daarbij kan je denken aan het voetbal dat Bayern München op de mat legde toen ik daar speelde."

Van Bommel hoopt dat Wolfsburg richting dat niveau kan gaan groeien. "Dat wil ik graag overbrengen op mijn elftal, maar dan laat ik het gemene spel dat ik zelf af en toe speelde wel even achterwege", gaat Van Bommel lachend verder. De oud-international van Oranje geeft ook aan dat hij in de privésfeer eigenlijk heel rustig is. "Dat is wat mensen vaak over mij zeggen, ja."

"Veel mensen denken dat ik heel anders ben, gebaseerd op mijn gedrag op het veld als voetballer. Maar als we dan verder kennis maken met een kopje koffie, draait dat beeld wel bij. Dan denken ze: 'Ach, dat valt eigenlijk wel mee wel met die man.' Maar dat beeld is logisch, in de voetballerij krijg je vaak al snel een stempel", sluit Van Bommel af.