Schmidt rekent op vertrek van gewild PSV-duo: 'Dat is me al langer duidelijk'

Schmidt rekent op vertrek van gewild PSV-duo: 'Dat is me al langer duidelijk'

27-06-2021 11:41
90

Roger Schmidt is trots op de prestaties van PSV'ers Donyell Malen en Denzel Dumfries op het EK. De Duitse oefenmeester geeft ook toe dat de kans op een vertrek van de twee groot is.

"Ik ben trots op onze spelers", vertelt Schmidt over de EK-gangers van PSV tegenover de NOS. "Denzel heeft 2,5 wedstrijd gespeeld en was bij veel doelpunten betrokken. Hij laat zijn aanvallende kwaliteiten zien. Donyell deed het ook goed als hij speelde. Misschien mag hij nog meer gaan spelen dan in het begin van het toernooi." Schmidt hoopt ook op meer speeltijd voor Cody Gakpo. "We hopen dat hij ook nog speelminuten krijgt op het EK." Gakpo mocht tegen Noord-Macedonië al ruim tien minuten invallen.

Dumfries en Malen werden, mede door hun goede prestaties bij Oranje, recent gelinkt aan een vertrek bij PSV. Schmidt weet dat de twee waarschijnlijk gaan vertrekken uit Eindhoven. "Zo gaat dat in het voetbal. Zeker bij PSV is het zo dat er elk jaar één of twee goede spelers weggaan."

"Dat Donyell en Denzel waarschijnlijk vertrekken, is mij al langer duidelijk", gaat Schmidt verder. "Ik wist vorige zomer eigenlijk al dat ze nu zouden vertrekken. Ik houd er rekening mee en als ze toch blijven, dan is dat super. We moeten ons er echter op voorbereiden dat we komend seizoen zonder beiden moeten spelen."