Kraay fileert De Boer: 'Of je nou bij Ajax, Feyenoord, Joure of Lienden werkt'

Kraay fileert De Boer: 'Of je nou bij Ajax, Feyenoord, Joure of Lienden werkt'

27-06-2021 20:50
228

Hans Kraay jr. is vol frustratie over de EK-uitschakeling van Oranje. De tactische keuzes van bondscoach Frank de Boer roepen veel vragen op bij de ESPN-analist.

"Het zit me zó ongelooflijk...", begint Kraay kort na de EK-blamage tegen Tsjechië (0-2). "Iedereen op de trainerscursus leert, of je nou bij Ajax, Feyenoord, PSV, Joure of Lienden werkt, dat je 4-4-1 moet gaan spelen als je met een mannetje minder komt te staan. Nou, daar heb ik never nooit in geloofd."

De Boer besloot na de rode kaart voor Matthijs de Ligt Donyell Malen naar de kant te halen, tot afgrijzen van Kraay. "Dan heb je geen diepte meer, geen druk meer en je nodigt de tegenstander - een héél zwakke tegenstander - uit om te komen. Ga maar aanvallen, wij hebben geen diepte meer met Depay."

"Had nou gewoon vier man achterin gezet en dan op het middenveld drie man op een rijtje: De Jong links, De Roon als controleur en Wijnaldum op rechts. Dan speel je gewoon 4-3-2 met Malen en Memphis en blijf je diepte houden en zet je ook nog die slechte centrale verdedigers van Tsjechië onder druk."