'Agressieve box-to-box-speler' Reis verlaat Barcelona voor Duits avontuur

'Agressieve box-to-box-speler' Reis verlaat Barcelona voor Duits avontuur

28-06-2021 17:10
34

Ludovit Reis heeft de deur bij FC Barcelona achter zich dichtgetrokken. De 21-jarige Nederlander vertrekt naar Hamburger SV, zo maakt de 2. Bundesliga-club maandag bekend.

Reis tekent in het Volksparkstadion een contract tot medio 2025. Hij verruilde FC Groningen in 2019 verrassend voor Catalonië, waar hij echter niet zijn debuut in het eerste elftal maakte. De middenvelder kwam in het seizoen 2019/'20 uit voor Barcelona B en afgelopen seizoen was hij op huurbasis actief voor VfL Osnabrück. Voor die club speelde hij 27 duels in de 2. Bundesliga en nu neemt competitiegenoot HSV hem definitief over.

"Ik ben echt heel blij dat de overstap nu heeft plaatsgevonden. De fans en Hamburger SV als geheel gaven me meteen een goed gevoel en de gesprekken waren erg goed en productief. Met mijn agressieve box-to-box-speelstijl wil ik het team en de club helpen", laat Reis weten op de clubsite

Die Rothosen tonen zich verheugd met de komst van de Jong Oranje-speler. "Ludovit is een veelzijdige middenvelder die naast zijn technische en tactische vaardigheden ook een sterk balgevoel heeft. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ruime ervaring opgedaan op nationaal en internationaal niveau. Met zijn winnaarsmentaliteit voegt hij meer inhoud toe aan onze ploeg", stelt sportdirecteur Michael Mutzel.

Reis is de veertiende Nederlander bij HSV. Nico-Jan Hoogma, Erik Meijer, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Joris Mathijsen, Romeo Castelen, Eljero Elia, Ruud van Nistelrooy, Jeffrey Bruma, Ola John, Timo Letschert en Rick van Drongelen gingen hem voor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s