Catalunya Ràdio: Dembélé kan voor vier jaar én helft van salaris bijtekenen

Catalunya Ràdio: Dembélé kan voor vier jaar én helft van salaris bijtekenen

29-06-2021 08:37
28

FC Barcelona is nog altijd niet van plan om de geblesseerd geraakte Ousmane Dembélé in 2022 gratis te laten vertrekken, meldt Catalunya Ràdio. De Franse buitenspeler zou voor vier seizoenen bij kunnen tekenen.

Dembélé kwam in 2017 voor meer dan honderd miljoen euro van Borussia Dortmund, tekende toen voor vijf seizoenen en heeft nu nog één contractjaar te gaan. Barça wilde met hem door, maar de gesprekken tussen beide partijen waren op niets uitgelopen. Volgens Catalunya Ràdio heeft de club hem nu echter een nieuw aanbod gedaan.

Barcelona moet echter rekening houden met zijn penibele financiële situatie. Dembélé verdient komend seizoen twintig miljoen euro: hij zou nu voor vier seizoenen bij kunnen tekenen, maar 'slechts' de helft van zijn huidige salaris kunnen verdienen. Catalunya Ràdio sluit echter niet uit dat de nummer drie van het vorige Primera División-seizoen met een nieuw aanbod zal komen, op het kamp-Dembélé tegemoet te komen.

De 24-jarige buitenspeler werd tijdens de voorbije vier seizoenen al regelmatig getroffen door blessureleed en zit voorlopig weer in de lappenmand. Dembélé haakte na het EK-duel tussen Frankrijk en Hongarije af, moest onder het mes en wordt pas over drie maanden terug verwacht.