Verbeek adviseert De Boer: 'Hij is in de financiële positie om dat te doen'

Verbeek adviseert De Boer: 'Hij is in de financiële positie om dat te doen'

01-07-2021 07:49
108

Kenneth Perez ziet de toekomst van Frank de Boer als trainer niet positief in. De analist verwacht niet dat er snel weer een club aanklopt bij de 51-jarige oefenmeester. Gertjan Verbeek raadt De Boer aan om even afstand te nemen van het voetbal.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Perez dat hij geen mooie toekomst voor De Boer in het trainersvak meer ziet. "En dan niet eens zozeer om de matige resultaten op het EK. De spelers hebben zich niet onderscheiden, maar De Boer zelf als trainer ook niet", stelt de Deen. "Ik denk niet dat er snel een nieuwe aanbieding zal komen."

"Vier keer ontslagen worden is niet goed, maar de korte duur van de periodes bij zijn club verontrusten misschien nog wel meer", gaat Perez verder. "Een paar maanden bij Inter en Crystal Palace en nu nog geen jaar bij Oranje. Dat is echt snel en geeft ook geen goed signaal naar welke toekomstige spelersgroep dan ook. Dan zal hij zichzelf ook afvragen of trainer zijn wel echt iets voor hem is, ondanks zijn uitmuntende resultaten bij Ajax."

Verbeek heeft zelf ook ervaring met voortijdig vertrekken bij clubs. Hij raadt De Boer aan om de komende tijd niet bezig te zijn met het voetbal. "Word je ontslagen bij een club of land, dan heb je daarna tijd nodig voor jezelf", vertelt de huidige coach van Almere City. "Die tijd moet je nemen. Het is niet fijn voor je ego, voor je zelfvertrouwen en ook je reputatie krijgt een douw. Het is zaak om de boel op een rijtje te zetten. Frank de Boer is in de financiële positie om dat te doen."