Volledig aandelenpakket van NAC Breda te koop gezet op overnameplatform

2 juli 2021 om 10:51
Laatste update: 2 juli 2021 om 11:18

Opvallend nieuws uit de financiële wereld: de naam van NAC Breda is gevallen op het overnameplatform Brooks. De aandeelhouders van de Keuken Kampioen Divisie-club willen het volledige aandelenpakket verkopen.

Brookz heeft de waarde van de NAC-aandelen getaxeerd op dertien miljoen euro. "We hebben in het verleden weleens een Italiaans wijndomein, een bank of een safaripark op het platform gehad, maar dit is toch wel van een andere orde", laat directeur Peter Rikhof weten namens het overnameplatform "We beschouwen het als een groot compliment dat Crossminds (het Rotterdamse bureau dat NAC begeleidt bij de naderende overname, red.) het Brookz-platform nu inschakelt om een geschikte koper voor NAC te vinden."

De honderd procent waar Brookz gewag van maakt, is overigens in werkelijkheid 99,9 procent. Het zogeheten 'gouden prioriteitsaandeel', de resterende 0,1 procent van het aandelenpakket, is in handen van de stichting NOAD.

Rondom de Bredase club is het al wekenlang onrustig. De in april aangetreden technisch directeur Ton Lokhoff vertrok al binnen drie maanden, na interne wrevel met algemeen directeur Mattijs Manders en hoofdtrainer Maurice Steijn. Na het vertrek van de publiekslieveling roerde een groep supporters zich: Steijn stapte op na bedreigingen aan zijn adres en dat van zijn kinderen. NAC hekelde de rol van de lokale krant BN DeStem, die echter de beschuldigingen van de club weerlegde.