Drommel behoudt nummer 16 bij PSV: 'Nooit verteld waarom, voor nu laat ik dat zo'

Drommel behoudt nummer 16 bij PSV: 'Nooit verteld waarom, voor nu laat ik dat zo'

02-07-2021 16:49
36

Joël Drommel wil de eerste keeper van PSV worden, maar keept met nummer 16 op zijn rug. De van FC Twente overgekomen keeper behoudt het rugnummer dat hij in Enschede ook al droeg.

Het rugnummer heeft een speciale waarde voor hem, geeft hij toe in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Heel veel meer wil hij er vooralsnog niet over kwijt. "Een paar goede vrienden van me weten het wel, maar ik heb in de media nooit echt verteld waarom. Voor nu laat ik dat zo."

Drommel gaat in ieder geval als eerste keus de oefenwedstrijd van de zomer in: PSV speelt zaterdagmiddag tegen het Belgische RWDM en concurrent Yvon Mvogo is nog met Zwitserland actief op het EK. Op 21 juli wacht het cruciale Champions League-duel met Galatasaray, maar Drommel wil zich nog niet rijk rekenen. "Ik bekijk het stap voor stap", klinkt het. "Eerst wil ik me volledig en goed focussen op de oefenwedstrijden en trainingen. Natuurlijk zou het geweldig zijn om in een vol stadion zo'n wedstrijd te mogen spelen. Dat is een jongensdroom."