Schöne geniet van Denen op EK en ziet titelkansen: 'Dan geef ik ze een goede kans'

Schöne geniet van Denen op EK en ziet titelkansen: 'Dan geef ik ze een goede kans'

Gepubliceerd: vrijdag 2 juli 2021 om 22:06vr 02-07-2021 om 22:06

Laatste update: zaterdag 3 juli 2021 om 11:56za 03-07-2021 om 11:56

Lasse Schöne geniet met volle teugen van Denemarken op het EK en acht het mogelijk dat de Denen het toernooi winnen. De middenvelder van NEC wijst daarbij naar 'de goede kant van het schema'. Aanstaande zaterdag neemt Denemarken het in Baku op tegen Tsjechië, dat verantwoordelijk is voor de uitschakeling van Oranje.

"Ik denk dat beide ploegen elkaar niet veel ontlopen, maar dat Denemarken net iets meer kwaliteit heeft", vertelt Schöne in gesprek met De Telegraaf. "Tsjechië en Denemarken zijn allebei een sterk collectief, dus gemakkelijk gaat het zeker niet worden voor de Denen."

Als het de Denen lukt om Tsjechië te verslaan, treffen ze Engeland of Oekraïne in de halve finale. "Dan ben je nog maar één zege verwijderd van de finale. Als ze zo doorgaan met dezelfde visie, intensiteit en instelling, dan geef ik ze een goede kans om heel ver te komen en misschien wel het toernooi te winnen. Natuurlijk zou het een enorme stunt zijn, maar dat was het in 1992 ook en toen is het Denemarken ook gelukt."

Hoe de Denen het toernooi ook afsluiten, Schöne heeft veel bewondering voor de ploeg. "Als het toernooi begint met zo'n groot drama en je weet jezelf daar zo overheen te zetten, dan is dat heel bijzonder. Het is bewonderenswaardig hoeveel kracht dit team heeft laten zien na ook nog eens nul punten uit de eerste twee wedstrijden. Ik ben echt trots op dit team", besluit de Deen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws