Schöne: 'Heb met aantal jongens gesproken, die hebben er nog steeds moeite mee'

Schöne: 'Heb met aantal jongens gesproken, die hebben er nog steeds moeite mee'

Gepubliceerd: zaterdag 26 juni 2021 om 12:48za 26-06-2021 om 12:48

Lasse Schöne is diep onder de indruk geraakt van het Deense elftal op dit EK. Na de veelbesproken eerste wedstrijd tegen Finland, waarin Christian Eriksen getroffen werd door een hartstilstand, wist de ploeg zich goed te herpakken.

"Weet je, ze kunnen vanavond verliezen. Maar in mijn ogen hebben ze al lang gewonnen. De ploeg maakt me heel trots om Deen te zijn", begint Schöne in gesprek met de NOS. "Ik heb zo'n enorme bewondering voor hoe het team zich heeft herpakt. Ik heb een paar van de jongens gesproken, en die hebben nog steeds moeite met wat er is gebeurd. Maar het collectief is het sterkste punt van Denemarken en dat hebben ze afgelopen wedstrijden alleen maar benadrukt. Echt, petje af."

Zelf had Schöne het ook erg lastig met de situatie. Hij speelde bij Ajax nog samen met Eriksen. "Ik heb er een paar nachten niet van kunnen slapen. Pas toen ik Chris zelf sprak kwam ik een beetje tot rust. Ik weet niet of ik daarna weer het veld op had kunnen lopen, zoals zij gedaan hebben. Uit hoe het team met de situatie is omgegaan kun je veel kracht putten", sluit de NEC-middenvelder af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws