Schöne nét op vakantieadres aangekomen tijdens Eriksen-drama: Veel moeite mee

Schöne nét op vakantieadres aangekomen tijdens Eriksen-drama: "Veel moeite mee"

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 17:23wo 23-06-2021 om 17:23

Lasse Schöne was flink aangeslagen toen hij zijn oude Ajax-maatje Christian Eriksen in elkaar zag zakken tijdens het EK-duel Denemarken-Finland. De bij NEC-teruggekeerde controleur was net aangekomen op zijn vakantieadres op Ibiza, toen het even helemaal mis dreigde te gaan in zijn geboorteland.

Schöne en zijn gezin waren net voor de aftrap gearriveerd. "Vijf uur zaten we in ons huis en om zes uur begon die wedstrijd", vertelt hij na de eerste NEC-training aan ESPN. Vlak voor rust hield de voetbalwereld zijn adem in. "Je zit heel ver, maar het had een behoorlijke impact, ja", aldus Schöne. "Ik heb er twee nachten niet van geslagen."

De twee Denen waren tijdens het seizoen 2012/2013 ploeggenoten bij Ajax en kwamen elkaar ook regelmatig tegen bij de nationale ploeg van Denemarken. Bovendien had Schöne de gebeurtenissen rondom Abdelhak Nouri in 2017 van dichtbij meegemaakt. "Ik had er heel veel moeite mee. Eigenlijk was ik pas een beetje gerustgesteld toen ik hem zelf sprak. Het waren geen fijne twee dagen, nee."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws