Spectaculaire aftrap van oefencampagne PSV: acht doelpunten op De Herdgang

Spectaculaire aftrap van oefencampagne PSV: acht doelpunten op De Herdgang

Gepubliceerd: zaterdag 3 juli 2021 om 16:47za 03-07-2021 om 16:47

Laatste update: zaterdag 3 juli 2021 om 16:53za 03-07-2021 om 16:53

De eerste oefenwedstrijd van PSV is een waar spektakelstuk geworden. De Eindhovenaren wonnen op de eigen Herdgang met liefst 6-2 van het Belgische RWDM.

Trainer Roger Schmidt liet met Joël Drommel, Philipp Mwene, André Ramalho en Davy Pröpper vier nieuwelingen starten. Ook de van Olympiakos Piraeus teruggekeerde Bruma kreeg een basisplek. Beide ploegen startten furieus: na elf minuten (!) stond er al een 2-2 stand op de borden. Corenthyn Lavie hielp de gasten aan een voorsprong, Yorbe Vertessen maakte na voorbereidend werk van Noni Madueke gelijk, Eran Zahavi kopte op aangeven van Philipp Max binnen en Glenn Claes trok de stand gelijk.

Na een half uur spelen stelde PSV echter orde op zaken: Noni Madueke benutte een penalty en tekende voor de 3-2. Na rust – alleen Madueke, Zahavi en Rosario behielden hun basisplek, onder meer Marco van Ginkel, Mohamed Ihattaren en Nick Viergever vielen in – denderde de ploeg van Schmidt door. Jeremy Antonisse knalde al snel de 4-2 binnen en Zahavi maakte niet lang daarna zijn tweede van de middag.

Het leek er lange tijd op dat het bij 5-2 zou blijven, maar in de slotfase was het weer Madueke die de hoofdrol greep: de Engelsman was na een gepareerde inzet van Van Ginkel alert en bepaalde de eindstand op 6-2. PSV oefent later in deze voorbereiding nog tegen VfL Osnabrück en PAOK Saloniki en speelt op 21 en 28 juli tegen Galatasaray in de Champions League-voorrondes.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws