'AS Roma zoekt vervanger voor zwaar geblesseerde Spinazzola en denkt aan Dijks'

'AS Roma zoekt vervanger voor zwaar geblesseerde Spinazzola en denkt aan Dijks'

04-07-2021 07:23
22

AS Roma moet op zoek naar een vervanger van Italiaans international Leonardo Spinazzola, die zwaar geblesseerd raakte in de EK-kraker tegen België. Mitchell Dijks is één van de twee opties, meldt Gianluca Di Marzio.

Spinazzola heeft zijn achillespees afgescheurd en moet minstens vier maanden toekijken. AS Roma zoekt daarom naar een nieuwe linksback en informeerde al naar Federico Dimarco. De waarde van de vleugelverdediger van Internazionale wordt op tien miljoen euro geschat. Volgens Di Marzio onderzoeken de Romeinen daarnaast de komst van Dijks. De oud-Ajacied heeft zich ontpopt tot stabiele kracht bij Bologna, dat hem in 2018 transfervrij ophaalde in Amsterdam.

Dijks kampte het afgelopen seizoen met het nodige blessureleed, maar speelde desondanks nog twintig wedstrijden in de Serie A. In totaal staat de teller op 58 competitieduels voor Bologna, waar hij nog een contract heeft tot medio 2023. Mocht de 28-jarige Nederlander in Stadio Olimpico aan de slag gaan, dan moet hij wel rekening houden met Spinazzola. Coach José Mourinho heeft de Italiaan verzekerd dat zijn plekje veilig is zodra hij weer fit is.