ED bespreekt Obispo, Viergever en Bruma, 'navraag van 'bijna de hele Eredivisie''

ED bespreekt Obispo, Viergever en Bruma, 'navraag van 'bijna de hele Eredivisie''

Gepubliceerd: dinsdag 6 juli 2021 om 17:29di 06-07-2021 om 17:29

De PSV-selectie zou tijdens de voorbereiding nog enkele mutaties kunnen ondergaan. Het Eindhovens Dagblad licht in een analyse drie man uit: Armando Obispo (rechts op de foto), Nick Viergever en Bruma.

Obispo geldt al lange tijd als grote belofte, mocht tijdens het seizoen 2019/2020 ervaring opdoen bij Vitesse, maar moest een aanzienlijk deel van de vorige voetbaljaargang missen vanwege een zware blessure. Inmiddels staat hij in de hiërarchie achter André Ramalho en Olivier Boscagli. Volgens het ED heeft 'bijna de hele Eredivisie' navraag gedaan naar Obispo, die de komende weken echter voor zijn plekje mag strijden bij PSV.

Viergever is centraal achterin één van zijn concurrenten. De 31-jarige linkspoot was sinds de komst van trainer Roger Schmidt geen vaste waarde, maar wordt nog wel gezien als 'waardevolle kracht'. Aangezien zijn contract nog één jaar doorloopt, staat PSV open voor een transfer, maar dan moet er wel een gepaste transfersom op tafel komen: volgens het ED zou dat circa één miljoen euro zijn.

Verder lijkt een vertrek van miljoenenaankoop Bruma voor de hand te liggen. De Portugees werd vorig seizoen al verhuurd aan Olympiakos Piraeus en is vooral in Turkije – waar hij een verleden heeft bij Galatasaray – populair. Het ED noemt regerend kampioen Besiktas, dat aan een huurdeal inclusief optie tot koop zou denken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt PSV volgend seizoen kampioen?

Ja
55%
Nee
45%
(1670 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws