Van Bommel: 'Gebrek aan inzet en niveau van doorgewinterde Wolfsburg-spelers'

Van Bommel: 'Gebrek aan inzet en niveau van doorgewinterde Wolfsburg-spelers'

10-07-2021 20:28
77

Mark van Bommel is niet te spreken over de harde 3-0 nederlaag van VfL Wolfsburg tegen Hansa Rostock. De Nederlandse trainer is zeer kritisch op zijn meer ervaren spelers.

Van Bommel begon het duel met de nodige talenten. "Ik vond de eerste helft niet zo slecht", vertelt hij op de clubsite. "We hadden veel balbezit en probeerden te spelen zoals ik het wilde. We creëerden net geen scoringskans, maar de inzet was goed."

Wedden

Meer odds

Na rust deed Van Bommel een beroep op meer ervaren spelers als Maxence Lacroix (21), Yannick Gerhardt (27) en Maximilian Philipp (27). Zij konden niet voorkomen dat Streli Mamba twee keer scoorde. "Ik ergerde me aan de tweede helft, omdat er meer van de doorgewinterde spelers had moeten komen. Dat kun je de jonge spelers niet kwalijk nemen, zij gaven vol gas. Natuurlijk is het over het algemeen niet gemakkelijk als er zoveel spelers ontbreken, maar ik verwacht toch een andere prestatie. Er was in de tweede helft een gebrek aan inzet en niveau", bromt de 44-jarige coach. "En inzet moet er altijd zijn."

Van Bommel geeft toe dat het resultaat niet het belangrijkste is in de voorbereiding en dat zijn spelers tijd nodig hebben om te wennen aan zijn speelwijze, maar: "Dan is 3-0 nog steeds te hoog als uitslag."