'Ajax en Lyon steggelen over transfersom: Overmars slaat eerste aanbod af'

'Ajax en Lyon steggelen over transfersom: Overmars slaat eerste aanbod af'

11-07-2021 09:56
221

Andre Onana is er zo goed als uit met Olympique Lyon, maar de Franse club van coach Peter Bosz wacht nog wel pittige onderhandelingen met Ajax. Volgens L'Équipe bedraagt het verschil tussen vraag en aanbod nog meer dan vijf miljoen euro.

De Franse sportkrant pakte zaterdag uit met het nieuws dat Onana een vijfjarig contract kan tekenen bij Les Gones, tot medio 2026. Nu zijn er ook meer financiële details bekend. Lyon zou een bod van vijf miljoen euro hebben neergelegd in Amsterdam, maar dat stemde directeur voetbalzaken Marc Overmars nog niet tevreden. Ajax zet in op een transfersom van ruim tien miljoen.

Lyon hoopt uiteindelijk dat zes miljoen volstaat. Dat bedrag kan dan door bonussen nog wel oplopen, bijvoorbeeld bij Champions League-deelname. Onana ziet een overstap naar Lyon zitten. Hij werkte bij Ajax al goed samen met Peter Bosz, die de Amsterdammers in 2017 naar de Europa League-finale leidde. De Nederlandse trainer houdt zich op de vlakte. "Onana is een goede keeper, maar wij hebben hier ook goede keepers", glimlacht hij in gesprek met L'Équipe. "Om van achteruit op te bouwen hebben we goede keepers nodig die daar niet bang voor zijn."

De Kameroense doelman zit nog tot 4 november een dopingstraf uit. Hij staat ook in de belangstelling van Internazionale en Arsenal, maar Lyon heeft inmiddels de beste papieren.