De Telegraaf: Lyon biedt miljoenen op Onana, Overmars wil dubbele voor Ajax

De Telegraaf: Lyon biedt miljoenen op Onana, Overmars wil dubbele voor Ajax

Gepubliceerd: maandag 12 juli 2021 om 07:06ma 12-07-2021 om 07:06

Laatste update: maandag 12 juli 2021 om 07:25ma 12-07-2021 om 07:25

Ajax en Olympique Lyon steggelen over de transfersom van Andre Onana, bevestigt De Telegraaf. De Franse topclub wil vijf miljoen euro betalen, Marc Overmars wil het dubbele zien.

Het is geen geheim meer dat Onana de overstap kan maken naar Lyon, dat sinds kort wordt gecoacht door Peter Bosz. Zaakwaarnemer Albert Botines bevestigde de gesprekken afgelopen weekend aan VoetbalPrimeur. Bosz liet de Kameroense doelman in 2016 debuteren voor Ajax en zet in op een hereniging in Frankrijk.

De clubs hebben elkaar nog niet gevonden: Lyon wil vijf miljoen euro betalen voor Onana, die voor zijn dopingschorsing nog dertig tot veertien miljoen euro waard was. Door de verdwenen transferwaarde én het feit dat Ajax tijdens de afwezigheid van Onana zijn volledige miljoenensalaris doorbetaalt, houdt Overmars vooralsnog vast aan een transfersom van tien miljoen euro.

Aan de andere kant ligt Onana nog maar een jaar vast in Amsterdam, wil hij zijn contract niet verlengen, is hij na zijn dopingschorsing pas in november inzetbaar, neemt hij begin 2021 deel aan de Afrika Cup én weet Bosz dat Ajax met Remko Pasveer al een vervanger in huis heeft gehaald.

‘De verwachting is dat beide partijen door middel van bonussen ongeveer halverwege de vijf en tien miljoen euro uitkomen’, schrijft De Telegraaf. Onana houdt op dit moment zijn conditie op peil in Spanje. Lyon wil hem voor vier of vijf seizoenen contracteren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws