'Onana hard op weg naar Frankrijk na persoonlijk akkoord met Lyon van Bosz'

'Onana hard op weg naar Frankrijk na persoonlijk akkoord met Lyon van Bosz'

Gepubliceerd: zaterdag 10 juli 2021 om 18:34za 10-07-2021 om 18:34

Laatste update: zaterdag 10 juli 2021 om 18:48za 10-07-2021 om 18:48

Andre Onana heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Olympique Lyon. Dat meldt L'Équipe zaterdagmiddag. De club van trainer Peter Bosz moet er nog wel uitkomen met Ajax over een transfersom.

'Zelfs als voorzichtigheid geboden blijft, heeft de leiding van Olympique Lyon goede vooruitgang geboekt in de transfer van Ajax-doelman Andre Onana, die naar verluidt heeft ingestemd met Lyon. De Nederlandse club moet nog overtuigd worden', schrijft de Franse sportkrant. Eerder werd al duidelijk dat de Fransen de strijd aan wilden gaan met Internazionale en Arsenal.

Les Gones hopen met name te profiteren van de goede relatie tussen de Kameroener en Bosz, die al met elkaar samenwerkten in Amsterdam. Bovendien is het perspectief bij de Italiaanse en Engelse topclub een stuk onduidelijker. Bosz zou Onana in zijn eerste seizoen de voorkeur willen geven in de Europa League en de Franse beker, zodra zijn schorsing is afgelopen. Anthony Lopes mag in de Ligue 1 het seizoen als eerste keus afmaken. Vanaf volgende zomer zou de strijd tussen de twee open liggen, waarbij gezegd moet worden dat Onana goede papieren lijkt te hebben.

De 25-jarige sluitpost zit nog tot 4 november een dopingschorsing uit, maar mag twee maanden eerder wel weer aansluiten op de groepstraining. Hoeveel Ajax voor hem verlangt, is niet duidelijk. De NOS meldde eerder dat de Amsterdammers hopen op een bedrag van zes tot negen miljoen nu de straf is ingekort.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws