Slot maakt zich zorgen: 'Zoeken in categorie Eerste Divisie-club slaat nergens op'

Slot maakt zich zorgen: 'Zoeken in categorie Eerste Divisie-club slaat nergens op'

14-07-2021 10:05
203

Feyenoord kan niet langer over Steven Berghuis beschikken en heeft slechts één centrale verdediger met Marcos Senesi. Trainer Arne Slot geeft toe dat hij zich zorgen maakt in aanloop naar de duels in de voorrondes van de Conference League.

"Eigenlijk wel, ja", zegt Slot tegen Voetbal International. Hij kijkt jaloers naar de concurrentie. "Allemaal hebben ze een veel bredere selectie, met veel meer ervaring in de Eredivisie dan wij. Neem alleen de centrale verdedigers. AZ heeft Beukema, Letschert, Martins Indi en Hatzidiakos. PSV Teze, Viergever, Boscagli, Obispo en ze halen even Ramalho. Over Ajax hoeven we het niet eens te hebben: Timber, Schuurs, Blind en Martínez en daarachter nog heel veel talent."

"We wisten dat Eric Botteghin, Uros Spajic en Sven van Beek zouden vertrekken, maar de huidige financiële onmogelijkheden zorgen er ook voor dat we minder budget hebben dan vorig seizoen", vervolgt Slot. "Een speler halen is nooit een probleem, dat kunnen we vandaag nog doen. Maar zoeken in de categorie waarin een willekeurige club uit de Eerste Divisie ook kijkt, slaat nergens op."

Slot predikt geduld op de transfermarkt, aangezien lang niet alle aankopen succesvol waren de laatste jaren. "Dat is geen verwijt, maar een constatering en we weten allemaal hoe dat komt: doordat je het moet doen met weinig transferbudget. Daarom vind ik dat de spelers die we nu halen, echt een versterking moeten zijn. De consequentie is dat je dan misschien even wat langer moet wachten."

De nieuwe Feyenoord-trainer vraagt daarbij om naar de realiteit te kijken. "Die is: Feyenoord eindigde als vijfde en de speler die bij de helft van de goals betrokken was levert ons helaas ook niet veel extra transferbudget op", doelt hij op Berghuis. "De financiële onmogelijkheden hebben de laatste jaren ervoor gezorgd dat het steeds lastiger is geworden aan de verwachtingen te voldoen."