De Jong ontkent bij PSV: ‘Niet gezegd dat ze mogen onderhandelen met andere clubs’

De Jong ontkent bij PSV: ‘Niet gezegd dat ze mogen onderhandelen met andere clubs’

14-07-2021 13:10
55

PSV werkt niet mee aan een vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke, verduidelijkt technisch directeur John de Jong. De twee aanvallers worden gelinkt aan clubs als Borussia Dortmund, Bayern München en Lille OSC.

PSV gaat niet voor een buitenlandse toptransfer van Donyell Malen - op weg naar Dortmund - en Denzel Dumfries liggen, maar Gakpo en Madueke krijgen een andere behandeling. De twee aanvallers mogen deze zomer in principe niet weg van De Jong.

"Deze spelers hebben we niet gezegd dat ze met clubs mogen onderhandelen over een vertrek", benadrukt De Jong tegenover Voetbal International. "Zij mogen in principe niet weg, omdat ze voor ons heel belangrijke spelers zijn voor dit seizoen. Natuurlijk kan er altijd iets geks gebeuren, maar een vertrek heeft absoluut niet onze voorkeur."

Malen en Dumfries
De Jong laat zich ook uit over de toekomst van Dumfries (Internazionale en Everton) en Malen (Liverpool en vooral Dortmund). "We worden op de hoogte gehouden door Mino Raiola, hun zaakwaarnemer", vertelt hij. De twee Oranje-internationals hebben de ruimte gekregen om te praten met geïnteresseerde clubs.

"Op dit moment is er nog geen enkel concreet bod bij ons binnen. Maar dat kan natuurlijk heel snel veranderen”, aldus De Jong, die 30 miljoen euro zou willen zien van Dortmund voor Malen. “Als ze nog niet tot elkaar zijn gekomen, dan melden Donyell en Denzel zich op 18 juli weer bij ons. Maar de kans dat ze beiden gaan is natuurlijk heel groot."