Supporters boos op KNVB: 'Extra schaamteloos, minachting van de fans'

Supporters boos op KNVB: 'Extra schaamteloos, minachting van de fans'

14-07-2021 23:32
98

Het Nederlandse Supporterscollectief heeft in een statement hard uitgehaald naar de KNVB. De voetbalbond liet woensdag weten dat het komend seizoen vast blijft houden aan de impopulaire zondagavond.

De zondagwedstrijden om 20.00 uur werden in het seizoen 2019/2020 geïntroduceerd, om de in Europa actieve clubs te ontlasten. Komende seizoen zullen er zeventien Eredivisie-wedstrijden op dat tijdstip zijn, tot ontsteltenis van Supporterscollectief Nederland. "Dit is minachting van de supporters. Supporters hebben zich vorig jaar nog massaal uitgesproken tegen voetballen op zondagavond. Clubs gaan nu bewust in tegen die wens", laat voorzitter Matthijs Keuning weten in het statement.

Volgens Keuning verdienen de fans het juist dat er tegemoet wordt gekomen aan hun wensen. "Het besluit is extra schaamteloos omdat het komt na een periode waarin veel van supporters is gevraagd. Veel clubs hadden niet meer bestaan als de supporters ze afgelopen periode niet hadden gered", doelt hij op de seizoenkaarten die massaal over de toonbank zijn gegaan, hoewel wedstrijdbezoek lange tijd onmogelijk is geweest. Bovendien zijn de zondagavondwedstrijden volgens Keuning funest voor de betrokkenheid van de jongste groep fans. "Clubs zouden kinderen en jongeren juist aan zich moeten binden, maar sluiten die groep hiermee uit."

Welke wedstrijden naar de zondagavond verplaatst worden, wordt bepaald na de loting voor de Europese toernooien. De KNVB probeert het aantal late night-duels op zondag zoveel mogelijk over de achttien Eredivisie-clubs te verspreiden.