Van Gaal reageert op overlijden van 'grote vriend' Peter R. de Vries

Van Gaal reageert op overlijden van 'grote vriend' Peter R. de Vries

15-07-2021 20:33
70

Louis van Gaal heeft gereageerd op het overlijden van Peter R. de Vries. De misdaadjournalist was goed bevriend met de voetbaltrainer. De familie van De Vries (64) maakte donderdag zijn overlijden bekend.

"Een man die tegen elke vorm van onrecht was en daar tegen vocht", zegt Van Gaal bij RTL Boulevard. "Alle problemen in de samenleving durfde hij te benoemen. Dat soort mensen heb je ongelooflijk hard nodig. Wij kennen Peter en zijn gezin al ruim twintig jaar."

Van Gaal leerde De Vries kennen in zijn Ajax-periode. "We gingen regelmatig met elkaar uit eten. Op een afstand hielden we van elkaar. We hadden veel respect voor elkaar en lijken ook veel op elkaar. Er is een grote vriend verloren gegaan. Maar ook een man die altijd zijn mening durfde te verkondigen. In onze wereld is dat vrij moeilijk."

Van Gaal herkende veel van zichzelf in De Vries. "Ik wil me niet vergelijken met Peter, maar hij wilde ook altijd de beste zijn. Hij was tegen elke vorm van onrecht in de maatschappij, daar kon hij ongelooflijk kwaad om worden. Maar hij is ook ongelooflijk sociaal en empathisch. Dat was ook de reden dat hij alle slachtoffer wilde helpen."