Weghorst-concurrent tekent bij Wolfsburg: 'Van Bommel overtuigde me via telefoon'

Weghorst-concurrent tekent bij Wolfsburg: 'Van Bommel overtuigde me via telefoon'

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 20:13di 20-07-2021 om 20:13

Laatste update: dinsdag 20 juli 2021 om 20:14di 20-07-2021 om 20:14

Lukas Nmecha gaat komend seizoen de strijd aan met Wout Weghorst bij VfL Wolfsburg. De spits, overkomt van Manchester City, geeft aan dat trainer Mark van Bommel hem via de telefoon heeft overtuigd om bij Wolfsburg te komen spelen.

Nmecha (22) maakte op het EK O21 indruk bij Duitsland, dat de titel wist te pakken. Op weg naar de winst schakelde de ploeg Nederland O21 uit. Van augustus 2019 tot januari 2020 speelde hij al op huurbasis voor Wolfsburg, maar toen kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Nmecha verwacht dat dit onder Van Bommel anders zal zijn.

"In mijn eerste periode was dat niet optimaal geregeld", vertelt Nmecha in gesprek met BILD. "Maar ik heb nu met de trainer gesproken, hij wil me hier echt hebben. Dat was de vorige keer misschien niet helemaal het geval. De trainer heeft me uitgelegd wat hij met me wil. Van Bommel heeft me via de telefoon overtuigd."

Nmecha geeft aan dat hij het vertrouwen voelt bij Wolfsburg. "Directeur Marcel Schäfer heeft altijd in mijn talent geloofd. Met trainer Oliver Glasner (die nu voor de groep staat bij Eintracht Frankfurt, red.), was het zo dat hij niet veel wisselde. Ik kan wel zeggen dat wij niet de beste vrienden waren." Maar voor welke positie is Nmecha gehaald? In de spits bij Wolfsburg staat Weghorst. "Ik kan in de aanval overal spelen. Maar de trainer weet, dat spits mijn lievelingspositie is", sluit Nmecha af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws