Galatasaray-coach Terim lovend over Schmidt: 'Belangrijke dingen gedaan'

Galatasaray-coach Terim lovend over Schmidt: 'Belangrijke dingen gedaan'

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 20:49di 20-07-2021 om 20:49

Fatih Terim maakt zich met zijn Galatasaray op voor de eerste wedstrijd tegen PSV in de voorrondes van de Champions League. De Turkse oefenmeester is lovend over de club uit Eindhoven én zijn collega Roger Schmidt.

De voorbereiding van Galatasaray richting de eerste wedstrijd met PSV verliep niet al te best. Twee spelers haakten af vanwege een positieve coronatest en een oefenduel met Olympiakos werd afgelast nadat de Galatasaray-selectie werd tegengehouden op een Grieks vliegveld. Daarom besloten ze onverrichter zake weer terug te keren naar Turkije. 

Schmidt gaf eerder al aan veel wedstrijden gekeken te hebben van Galatasaray. "En dat is erg slim van PSV", begint Terim op de persconferentie voor de wedstrijd van woensdagavond. "We hebben nog steeds dezelfde coach en veel dezelfde spelers. Maar we moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten."

Waardering
Schmidt liet dinsdagavond al optekenen dat er morgen geen uitgesproken favoriet is. Hier is Terim het mee eens. "PSV is een belangrijke club in Nederland en heeft een grote geschiedenis", vervolgt de oefenmeester. "Kijk alleen al naar de teksten en foto's in dit stadion. We hebben de wedstrijden van PSV tegen VfL Osnabrück en PAOK Saloniki bekeken. Ze hebben vaardige spelers en willen hoog druk zetten. Daarnaast heb ik veel waardering voor Schmidt, hij heeft in zijn loopbaan al belangrijke dingen gedaan voor het voetbal", sluit Terim af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws