De Mos hard voor Ihattaren: 'Speelt voor zichzelf, sta volledig achter Schmidt'

De Mos hard voor Ihattaren: 'Speelt voor zichzelf, sta volledig achter Schmidt'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 13:08wo 21-07-2021 om 13:08

Aad de Mos denkt dat het seizoen van PSV zich weleens kan kenmerken door hoge pieken en diepe dalen. De ploeg van coach Roger Schmidt treft woensdagavond Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League.

"Naast een aantal positieve punten zie ik een aantal grote gevaren in het huidige spel van PSV", zegt De Mos tegen NU.nl. "Ze kunnen een tegenstander bij vlagen fantastisch onder druk zetten, maar het probleem is dat deze manier van spelen niet negentig minuten vol te houden is. De balans ontbreekt en daardoor kunnen ze volledig weggecounterd worden."

De Mos verwacht daarom twee gezichten van PSV komend seizoen. "Door hun manier van spelen zullen er dit seizoen periodes van hosanna in het Europese voetbal zijn. Maar daardoor zijn decepties, ook in de Eredivisie, haast onvermijdelijk", stelt de analist, die het wel positief vindt dat Schmidt zijn basis redelijk voor ogen lijkt te hebben.

Ihattaren
Voor Mohamed Ihattaren is geen plaats. "Hij speelt nog steeds voor zichzelf", oordeelt een kritische De Mos. "Als hij aan de bal komt, ga ik net als iedereen op het puntje van de stoel zitten. Maar hij speelt zijn eigen wedstrijd en heeft een heel laag rendement. Als trainer is dat waar je naar kijkt en daarom sta ik volledig achter de keuze van Schmidt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Rekent PSV over twee duels af met Galatasaray?

(3936 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws