Breaking news

LIVE: PSV één helft verwijderd van sportieve revanche na debacle tegen Feyenoord

De PSV-conclusies: Volgasvoetbal loont, luxeprobleem voor Schmidt in aanval

De PSV-conclusies: Volgasvoetbal loont, luxeprobleem voor Schmidt in aanval

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 23:40wo 21-07-2021 om 23:40

Laatste update: donderdag 22 juli 2021 om 00:02do 22-07-2021 om 00:02

PSV heeft een enorme stap gezet richting plaatsing voor de derde Champions League-voorronde. Galatasaray werd in eigen huis met 5-1 afgedroogd. Vijf conclusies na een spectaculaire avond.

Eran Zahavi speelt nagenoeg perfecte wedstrijd
Tegen Galatasaray speelde Zahavi een droomwedstrijd: hij maakte drie knappe goals en gaf een wonderassist. De Israëlische spits werkte daarnaast erg hard. Hij heeft PSV zo goed als zeker naar de volgende Champions League-voorronde geloodst. Is dit een voorbode voor de dingen die Zahavi in het komende seizoen gaat laten zien?

Champions League-droom blijft levend
Na de klinkende zegen tegen Galatasaray mag PSV nog steeds hopen op een Champions League-ticket. De Eindhovenaren moeten naast de Turkse club nog twee andere teams uitschakelen om dat te behalen. Waarom zou dat in deze vorm niet lukken voor de nummer twee van de Eredivisie?

Luxeprobleem in aanval
Naast het geweldige optreden van Zahavi, kwamen Mario Götze, Yorbe Vertessen en Noni Madueke ook erg goed voor de dag. Trainer Roger Schmidt heeft ook nog eens de beschikking over EK-ganger Cody Gakpo, die tegen Galatasaray een half uur inviel, en Mohamed Ihattaren. PSV heeft momenteel zes goede aanvallers om vier posities op te vullen, ervan uitgaande dat Donyell Malen spoedig zal vertrekken. Schmidt wacht dus een lastige keuze: welke twee spelers gaat hij bij de return teleurstellen?

PSV zo goed als zeker van minimaal Europa League-plaatsing
Het behalen van de derde Champions League-voorronde lijkt niet meer fout te kunnen gaan voor PSV. Plaatsing voor die ronde betekent, naast het feit dat de Champions League-droom dus in leven blijft, dat de Eindhovenaren over de Europa League-groepsfase als vangnet beschikken. Voor de duidelijkheid: bij uitschakeling tegen Galatasaray moet PSV nog twee voorrondes overleven om de Europa League in te kunnen gaan.

PSV speelt Volgasvoetbal
Tegen Galatasaray klapte PSV er vanaf minuut één vol bovenop: de nummer twee van de Eredivisie zette fel druk op de laatste linie van Cim Bom Bom, wat resulteerde in goals. Het Volgasvoetbal dat Schmidt naar Eindhoven wilde brengen, was woensdag dus duidelijk te zien én werd succesvol uitgevoerd. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de druk van PSV wel wat minder.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws