Zes Feyenoord-conclusies: de hand van Slot en een gemis aan creativiteit

Zes Feyenoord-conclusies: de hand van Slot en een gemis aan creativiteit

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 23:28do 22-07-2021 om 23:28

Feyenoord lijkt nog niet klaar voor de competitie. De Rotterdammers kwamen in Kosovo niet verder dan 0-0 tegen het nietige Drita en dus moet er volgende week in De Kuip nog serieus voor de derde voorronde gespeeld worden. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies na een voor de Stadionclub zeer matige wedstrijd.

De hand van Slot is ondanks de nederlaag wel zichtbaar
Het is misschien gek na een 0-0 gelijkspel tegen een club uit Kosovo, maar Feyenoord speelde duidelijk met een andere spelopvatting dan vorig seizoen. Dick Advocaat predikte realisme, maar Arne Slot kiest voor balbezit en voetbal vooruit. De spelers probeerden dat uit te voeren en dat is in ieder geval positief te noemen. De uitvoering zelf was niet al te best.

Feyenoord had het tweeluik al moeten beslissen
Eerlijk is eerlijk, de manier waarop de spelers van Drita na afloop van de wedstrijd de 0-0 vierden met hun fans maakt wel duidelijk hoe die ploeg de wedstrijd benaderde. Feyenoord was het aan de stand verplicht om na één wedstrijd al klaar te zijn en is daar bij lange na niet in geslaagd. De club uit Rotterdam-Zuid moet volgende week echt laten zien dat het beter kan.

De competitiestart kan te vroeg komen voor de Stadionclub
Op 15 augustus klinkt om 16.45 uur het eerste fluitsignaal in het Koning Willem II Stadion en dan is het Eredivisie-seizoen voor Feyenoord begonnen. De uitbeurt bij Drita geeft allerminst vertrouwen voor die wedstrijd, maar het voordeel is wel dat de Rotterdammers nog een kleine maand hebben. Met de terugwedstrijd tegen Drita en een aantal oefenwedstrijden voor de boeg is er nog tijd genoeg voor Slot en de zijnen.

Arnesen moet de transfermarkt op voor een nummer negen
In een interview voorafgaand aan de wedstrijd gaf de oefenmeester van Feyenoord aan dat hij voor de spitspositie Bannis boven Bozeník verkoos vanwege zijn goede voorbereiding en wedstrijdfitheid. Na ruim een uur voetballen in Pristina werd de jongeling uit zijn lijden verlost en kwam de Slowaaks international erbij. Die liet vervolgens ook niks zien en dat maakt duidelijk dat Feyenoord een nieuwe spits nodig heeft.

Het gemis van Steven Berghuis is enorm
De creatieve inbreng bij Feyenoord werd de afgelopen jaren door Berghuis voor zijn rekening genomen, maar na zijn gevoelige overstap naar Ajax moet iemand anders opstaan. Orkun Kökcü kreeg nummer tien aangemeten en kon geen moment laten zien waarom, de vleugelaanvallers waren niet gevaarlijk genoeg en de spits van dienst kreeg nul aanvoer. Het is voor Slot en de Rotterdammers te hopen dat Jahanbakhsh die creatieve impuls gaat geven.

Een heerlijke Balkan-sfeer in Pristina
De fans van Feyenoord zijn volgende week in De Kuip aanwezig om hun ploeg vooruit te schreeuwen en hebben alvast gezien hoe het moet. De aanhang van Drita zat in een vreemd stadion en moest een uur rijden om er te komen, maar maakte er een heerlijk feest van. Non-stop werd er lawaai gemaakt en de Kosovaarse spelers werden er duidelijk door voortgestuwd. Na een seizoen zonder publiek kunnen we er geen genoeg meer van krijgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws