Van der Vaart ziet oude liefde HSV al aan het werk: Schande voor het voetbal

Van der Vaart ziet oude liefde HSV al aan het werk: "Schande voor het voetbal"

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 12:42vr 23-07-2021 om 12:42

"Eine Schande für den Fußball", kopt BILD boven een interview met Rafael van der Vaart, in aanloop naar de start van het Tweede Bundesliga-seizoen. De competitie wordt vrijdagavond geopend met een wedstrijd tussen Schalke 04 en Hamburger SV: Van der Vaart kan moeilijk wennen aan dat idee.

Zijn oude club HSV degradeerde in 2018 voor het eerst uit de Bundesliga en greep sindsdien drie keer op rij naast een plek in de top-drie van de Tweede Bundesliga. Schalke maakte de afgelopen anderhalf jaar een vrije val en is ook één niveau lager gaan spelen. "Dat zij überhaupt in de Tweede Bundesliga tegen elkaar spelen, is een schande voor het voetbal", aldus Van der Vaart. "Beide clubs moeten dringend terug naar de Bundesliga."

Van der Vaart is echter wel benieuwd naar het komende seizoen in Duitsland: hij vindt de op één na hoogste competitie op voorhand interessanter dan de 'echte' Bundesliga. "Iedereen kan van iedereen winnen. Terwijl je één etage hoger altijd dezelfde club hebt die kampioen wordt: Bayern München."

Naast Schalke is nog een roemruchte club gedegradeerd: Werder Bremen, landskampioen in 2004, heeft ook een pas op de plaats moeten maken. VfL Bochum en Greuther Fürth zijn vorig seizoen juist gepromoveerd. Holstein Kiel hoopte dat ook te doen, maar 1. FC Köln bleek in de play-offs om promotie/degradatie te sterk en behield zijn plekje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Schalke 04, HSV, Werder Bremen: wie van dit roemruchte drietal gaat promoveren?

Nul van de drie
14%
Eén van de drie
40%
Twee van de drie
30%
Alle drie
16%
(1431 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws