Matheus haalt uit naar 'vuil' Barça: 'Ze belden niet eens, ik wist van niets'

Matheus haalt uit naar 'vuil' Barça: 'Ze belden niet eens, ik wist van niets'

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 14:07za 24-07-2021 om 14:07

Matheus Fernandes heeft geen goed woord over voor de handelswijze van FC Barcelona. Voor de 23-jarige Braziliaan kwam zijn contractontbinding als een donderslag bij heldere hemel.

Barça betaalde een jaar geleden zeven miljoen euro voor Matheus, maar de middenvelder kwam niet voor in de plannen van coach Ronald Koeman. Ingegeven door de financiële problemen besloten de Catalanen zijn contract te ontbinden. "Ik wist van niets", zegt hij tegen Globo Esporte. "Toen ik de beëindiging ontving, geloofde ik het niet. Er was mij niets verteld, ze belden niet eens."

"Ik was thuis met mijn vrouw en ik kreeg een bericht van iemand van de club waarin werd gevraagd of ik nog hetzelfde mailadres had", verhaalt Matheus. "Ik bevestigde dat en toen kreeg ik het bericht. Ik begreep het eerst niet en nam contact op met mijn zaakwaarnemer en advocaat. Zij zeiden dat mijn contract was ontbonden. Ik begrijp het bestuur niet: het kost niets om even te bellen en te praten. Ik vond het heel onprofessioneel, het is vuil spel. Ik laat het nu aan mijn advocaat."

Matheus merkte overigens al snel na zijn transfer dat de Primera División-grootmacht bepaald geen warm bad was. "Ik droomde ervan om voor Barça te spelen, maar ik werd niet behandeld als een voetballer. Andere aankopen kregen een presentatie, ik niet. Ze behandelden mij anders. Daar was ik boos over."

Matheus is inmiddels teruggekeerd naar Palmeiras. Hij beklaagde zich eerder al over Koeman, die hem genegeerd zou hebben.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws