'Als Antony echt aan status wil winnen, moet hij meer van zichzelf laten zien'

'Als Antony echt aan status wil winnen, moet hij meer van zichzelf laten zien'

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 14:28za 24-07-2021 om 14:28

Antony is basisspeler in de Braziliaanse ploeg op de Olympische Spelen, maar een sleutelrol heeft hij nog niet. Daarvoor moet de 21-jarige aanvaller eerst naam maken bij Ajax, stelt de Braziliaanse voetbalkenner en journalist Paulo Freitas.

"Zijn dribbels zijn bijna altijd dreigend en in combinatie met zijn snelheid maakt dat hem lastig af te stoppen. Maar in de huidige Olympische ploeg is hij geen sterspeler of grote naam", zegt Freitas tegen Ajax Showtime. "De prestaties van Antony bij Ajax zijn prima, zeker voor in zijn debuutseizoen. Maar als hij echt aan status wil winnen in Brazilië, zal hij dit toernooi en volgend seizoen in Europa meer van zichzelf moeten laten zien."

Antony kende een flitsende start in Amsterdam, maar kon dat hoge niveau niet het hele seizoen vasthouden. Bovendien krijgt de Braziliaan er een geduchte concurrent bij met Steven Berghuis. "Het is vooral zaak dat hij bij Ajax veel blijft spelen, zodat hij zich door blijft ontwikkelen en uiteindelijk constanter zal worden", benadrukt Freitas dan ook.

Toch is Freitas vol vertrouwen over de potentie van de dribbelaar. "Ik denk zeker dat Antony kan uitgroeien tot een internationale topspeler, die uiteindelijk in een competitie als La Liga, de Premier League of in de Bundesliga kan gaan renderen. Antony beschikt over veel kwaliteiten die een buitenspeler goed maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws