Koeman moet Memphis eerder dan gepland laten debuteren: Veel kwaliteit

Koeman moet Memphis eerder dan gepland laten debuteren: "Veel kwaliteit"

24-07-2021 23:15 Laatste update: 23:17
21

Ronald Koeman is goed gehumeurd tijdens de aanloop naar zijn tweede seizoen als FC Barcelona-trainer. De Catalanen wonnen zaterdagavond van het naburige Girona en Memphis Depay scoorde tijdens zijn officieuze debuut uit een penalty.

De Oranje-international viel aan het einde van de eerste helft in voor Rey Manaj. "Hij heeft meer minuten gemaakt dan gepland, maar hij blijft een speler met veel kwaliteit. Dat heeft hij in deze wedstrijd al bij vlagen laten zien", wordt Koeman geciteerd door AS. "Het is goed dat er nu meer concurrentie in de ploeg is."

Koeman kan zijn EK-gangers – onder wie Memphis en Frenkie de Jong – nog geen hele wedstrijden laten spelen, maar is tevreden over wat hij tegen Girona gezien heeft. "Zij hebben bewezen dat ze een goed team zijn, dat probeert te voetballen. Dat heb ik van beide kanten gezien en ik ben muy contento over mijn spelers."

Barcelona speelt de komende weken nog oefenwedstrijden tegen VfB Stuttgart, RB Salzburg en Juventus: laatstgenoemde club is de tegenstander in de jaarlijkse strijd om de Troféu Joan Gamper. Op 15 augustus wordt het nieuwe Primera División-seizoen afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad.

No Poll