Barça boekt oefenzege op buurman: Memphis meteen trefzeker

24-07-2021 20:58
23

Memphis Depay heeft zaterdag meteen gescoord tijdens zijn officieuze debuut voor FC Barcelona. De Nederlandse aanvaller besliste de oefenwedstrijd tegen Girona vanaf de strafschopstip: 3-1.

Barça begon de voorbereiding met een 4-0 zege op Gimnástic. Ten opzichte van die wedstrijd zag Ronald Koeman alweer een flink aantal vertrouwde gezichten terugkeren. Onder meer Frenkie de Jong en Antoine Griezmann waren weer van de partij, maar zij begonnen net als Memphis op de bank. Sergiño Dest, Riqui Puig en Gerard Piqué verschenen wel aan de aftrap en dat gold ook voor Rey Manaj.

De 24-jarige Albanees was tegen Gimnástic al drie keer trefzeker en sloeg ook tegen Girona toe op aangeven van Nils Mortimer. Niet veel eerder had Piqué de score al geopend uit een penalty. Voor Manaj bleef het dit keer bij die ene treffer, want hij moest zich kort voor rust al laten vervangen door Memphis, die daarmee zijn officieuze debuut maakte. Girona had kort voor de invalbeurt van Memphis iets teruggedaan uit een penalty.

In de tweede helft verzuimde Barça lange tijd om het duel in het slot te gooien. Koeman liet onder meer De Jong en Griezmann invallen, maar na een handsbal mocht Memphis in de slotfase aanleggen vanaf elf meter. Hij schoot overtuigend raak in de linkerbovenhoek: 3-1.