Weghorst hoopt op Barça: 'Zei altijd dat ik er alleen heen ga om te spelen'

25 juli om 07:35

Wout Weghorst heeft het uitstekend naar zijn zin bij VfL Wolfsburg, maar sluit een transfer niet bij voorbaat uit. De Oranje-international werd al in verband gebracht met clubs als AS Roma, Tottenham Hotspur en West Ham United.

"Ik kan alleen maar herhalen dat ik mij hier erg op mijn gemak en gewaardeerd voel", zegt Weghorst in gesprek met Sportbuzzer. "Met de Champions League hebben we bovendien een nieuwe uitdaging. Ik ben iemand die uitdagingen nodig heeft en heb altijd gezegd dat het voor de club en mij persoonlijk belangrijk was om de Champions League te halen."

De 28-jarige spits kan desondanks niet beloven dat hij bij Wolfsburg blijft. "In het voetbal weet je nooit wat er gaat gebeuren. Natuurlijk is er interesse van andere clubs, maar dat is normaal na drie succesvolle jaren. Natuurlijk houd die interesse mij bezig, maar nogmaals: er is nu niets concreets om over na te denken. Ik concentreer me op de voorbereiding met deze club."

Met Mark van Bommel staat er komend seizoen bovendien een Nederlandse trainer aan het roer bij Die Wölfe. "Ik kende hem nog niet, ik heb hem hier nu een paar dagen meegemaakt. Hij is een persoonlijkheid, een aangenaam persoon."

Mocht Weghorst bij Wolfsburg blijven, dan heeft hij alvast een voorkeur voor de Champions League-loting. "Dan wil ik FC Barcelona. Ik ben nog nooit in Camp Nou geweest. En ik ga daar alleen heen als ik er kan spelen. Dat heb ik altijd tegen vrienden gezegd."