Ajax komt met update over Kudus en ziet selectie verder aangevuld worden

25 juli om 15:52

Mohammed Kudus traint voorlopig niet met de selectie van Ajax mee. De Ghanees heeft een enkelblessure en zal daardoor voorlopig apart blijven werken.

De Amsterdammers zijn op trainingskamp in Oostenrijk en voorafgaand aan die trip maakte de club de selectie bekend. Op die lijst ontbrak Kudus, maar nu is duidelijk waarom. De middenvelder heeft een enkelblessure en zal voorlopig moeten herstellen. Het is niet duidelijk hoe ernstig de kwetsuur is.

De groep werd zondag wel aangevuld met drie nieuwe namen. Sean Klaiber, Nicolás Tagliafico en Danilo zijn aangesloten bij de selectie en trainen weer mee. De twee verdedigers zijn terug na interlandverplichtingen en vakantie, terwijl Danilo weer fit is. Hij zou te kampen hebben gehad met een coronabesmetting.

Het trainingskamp van Ajax staat in het teken van de laatste twee oefenwedstrijden van de voorbereiding. Op 31 juli oefent het team van trainer Erik ten Hag tegen RB Leipzig en vier dagen later komt Leeds United op bezoek in Amsterdam. Op 7 augustus staat de Johan Cruijff Schaal op de rol.