PSV neemt Ihattaren en Rosario niet mee naar Istanbul voor return tegen 'Gala'

PSV neemt Ihattaren en Rosario niet mee naar Istanbul voor return tegen 'Gala'

26-07-2021 14:16 Laatste update: 14:23
281

Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario ontbreken bij PSV in de return tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League. Van de spelmaker werd eerder duidelijk dat hij ziek is, de defensieve middenvelder krijgt de ruimte om een transfer af te ronden, meldt de club.

Rosario is daarmee hard op weg naar OGC Nice. Het Eindhovens Dagblad meldde zondag dat PSV een bod van ruim vier miljoen euro heeft ontvangen. De Franse club versterkte zich eerder met onder meer Justin Kluivert en Calvin Stengs. 

Ook Mohamed Ihattaren is niet van de partij tegen Galatasaray. Eerder werd bekend dat hij ziek was en daardoor niet meetrainde met het team van coach Roger Schmidt. De precieze reden van zijn absentie laat PSV nu in het midden. De club schrijft alleen dat 'een aantal spelers wegens blessures, ziekte of interlandverplichtingen' ontbreekt. Het is geen geheim dat Ihattaren mag uitkijken naar een nieuwe club, omdat hij zijn contract niet wil verlengen.

Zowel Ihattaren als Rosario begon in de eerste wedstrijd met Galatasaray op de bank. Alleen de controleur mocht nog even meedoen. De Eindhovenaren wonnen thuis met liefst 5-1. Ten opzichte van die wedstrijd keren Yvon Mvogo en Bruma terug bij de groep. De return in Istanbul begint woensdag om 20.00 uur.

De selectie van PSV: Teze, Viergever, Ramalho, Sangaré, Zahavi, Van Ginkel, Gakpo, Müller, Pröpper, Drommel, Mauro Jr., Bruma, Madueke, Obispo, Götze, Boscagli, Mwene, Max, Oppegard, Mvogo, Vertessen, Fofana