'Go Ahead vult spitspositie in: akkoord over huurconstructie met Osasuna'

26 juli om 17:31

Volgens Spaanse media is Marc Cardona op weg naar Go Ahead Eagles. De Spaanse spits van Osasuna komt niet meer in de plannen van de club uit Pamplona voor en zal verhuurd gaan worden.

Dat schrijft Diario de Navarra. Zij weten dat de huurdeal binnen afzienbare tijd afgerond zal worden, omdat Cardona afgelopen weekend niet van de partij was toen Osasuna een vriendschappelijke wedstrijd afwerkte. De Basken zijn namelijk met Go Ahead overeen gekomen dat de Spaanse spits voor een jaar gehuurd wordt met een niet verplichte optie tot koop.

Cardona ligt nog twee jaar vast in El Sadar, maar heeft van de clubleiding begrepen dat hij dit seizoen niet in de plannen voorkomt. Osasuna denkt wel dat het Nederlandse voetbal goed bij de 26-jarige aanvaller past en was dus blij met het bod van Eagles.

Vorig jaar speelde de Spanjaard op huurbasis voor RCD Mallorca en kwam hij in dertien competitiewedstrijden in actie. Daarin scoorde Cardona twee keer. Eerder stond de man uit Lleida ook onder contract bij Eibar en FC Barcelona. In Catalonië kwam hij alleen in het tweede elftal in actie, maar in dienst van Eibar wist hij te scoren tegen Real Madrid.