ED: PSV is zo goed als rond met Nice en vangt miljoenen voor Rosario

26 juli om 22:30
Laatste update: 26 juli om 22:37

Pablo Rosario lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen in de Ligue 1. Volgens het Eindhovens Dagblad is PSV zo goed als akkoord met OGC Nice over een transfer van de middenvelder, die de Brabanders ongeveer zes miljoen euro op zal leveren.

Daarnaast maken bonussen onderdeel uit van het akkoord. Daardoor zou de totale transfersom nog verder op kunnen lopen. Het akkoord is op hoofdlijnen bereikt en de speler zelf heeft van PSV de kans gekregen om naar Nice af te reizen en de transfer te beklinken. Rosario zal alleen nog een verplichte keuring moeten ondergaan en kan dan gaan tekenen in Allianz Riviéra.

Het bedongen transferbedrag is een succesje voor John de Jong, technisch manager van de Eindhovenaren. Hij was niet content met de eerste bieding vanuit Nice en eiste een hogere transfersom. De Fransen zijn daarmee overstag gegaan en betalen ongeveer zes miljoen als basissom. Daar kan door bonussen nog het één en ander bij komen.

De middenvelder uit Amsterdam heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met Nice en dus is de bevestiging van de transfer niet ver weg meer. Daarmee komt een periode van vijf jaar bij PSV tot een einde. Rosario was de afgelopen drie seizoenen basisspeler, maar kon de Eindhovense fans nooit overtuigen van zijn waarde. In Zuid-Frankrijk krijgt hij een herkansing.