'Nieuweling 10 al in Deventer gespot, Go Ahead zoekt alleen nog Gorter-opvolger'

27 juli om 08:15
Laatste update: 27 juli om 08:16

De selectie van het gepromoveerde Go Ahead Eagles begint vorm te krijgen. De Stentor bevestigt het nieuws dat maandag door is gekomen uit Spanje: spits Marc Cardona is op weg naar de Adelaarshorst.

De bij FC Barcelona opgeleide Cardona staat onder contract bij Primera División-club Osasuna, maar werd vorig seizoen verhuurd aan Real Mallorca en mag opnieuw tijdelijk vertrekken. De Stentor weet dat hij al in de buurt van De Adelaarshorst is gespot: de deal met Go Ahead Eagles zal dus snel rondkomen. Cardona moet met veteraan Jacob Mulenga en de Zweedse nieuwkomer Isac Lidberg gaan strijden om een plekje in de punt van de aanval.

Go Ahead heeft vooralsnog negen nieuwe spelers aangetrokken: Cardona moet nummer tien worden en dan is de nummer twee van het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen bijna klaar. De club is alleen nog op zoek naar een ervaren doelman, die de naar Ajax vertrokken Jay Gorter op moet gaan volgen. Andries Noppert – vorig seizoen stand-in van Gorter – de bij NEC opgepikte Job Schuurman en de zestienjarige Sven Jansen zijn nu de alternatieven onder de lat.