Update: trots Fortuna maakt komst van Turks toptalent (18) wereldkundig

27 juli om 11:15
Laatste update: 27 juli om 11:15

Fortuna Sittard gaat Yigit Emre Celtik vastleggen. De 18-jarige middenvelder, die te boek staat als een grote belofte, komt over van talentenfabriek Altinordu en moet het team van trainer Sjors Ultee van een kwaliteitsinjectie gaan voorzien.

Dat schrijft Voetbal International. Het is de bedoeling dat Celtik, die in Turkije Onder 17 speelt en in zijn land als veelbelovend talent wordt gezien, definitief naar Sittard zal komen. Over die constructie wordt echter nog onderhandeld.

Fortuna kan een nieuwe middenvelder goed gebruiken. Ben Rienstra is voorlopig afwezig met hartproblemen en voor Zian Flemming is belangstelling van Nottingham Forest. Tesfaldet Tekie is de enige speler die 'gewoon' aan het komende seizoen kan beginnen.

Het weekblad weet ook dat Celtik niet de enige speler is die binnenkort naar Limburg zal komen. Arianit Feratie, een Duitse middenvelder die vorig seizoen voor Mannheim in de 3. Liga speelde, maakte indruk tijdens zijn proefperiode en krijgt waarschijnlijk een contract.

Update: Fortuna Sittard heeft de komst van Yigit Emre Celtik officieel gemaakt. De Limburgers delen een filmpje waarin te zien is dat de jonge middenvelder uit Turkije één van de zestig beste talenten van 2020 was en dat hij nu 'één van ons' is. Hij heeft voor vijf seizoenen getekend in Limburg.